Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2012 21:15 - Помогнете си сами: забравете положителното мислене, опитайте с позитивни действия
Автор: graucho Категория: Бизнес   
Прочетен: 4259 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 15.05.2013 22:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Индустрията на self-help или езотериката е затънала в идеи за положително мислене. Най-често image тази наука е неефективна, а не рядко действието и е разрушително, според the gardian.
Ако искате да бъдете по уверени и успешни, казва Ричард Уайзмън, най-доброто нещо , което може да направите е да сте хора на действието.
imageВ продължение на много години, днешните гурута повтаряха  една и съща мантра: Ако искате да подобрите живота си, променете начина си на мислене. Ако вашите мисли са положителни, вие ще станете по-щастливи. Визуализирайте себе си мечта за по-добър живот и вие ще получите успех в работата си и живота. Мисли като милионер и  магически ще забогатееш.
По принцип тези идеи звучат напълно разумно. Въпреки това, на практика  са неефективни.
Да вземем визуализацията.
Стотици книги за самоусъвършенстване насърчават читателите да си затворят очите и да си представят перфектни себе си, да се виждат  в огромен офис, на върха на корпоративната стълбица, или пийвате от коктейла си, чувствайки между краката си топлия карибски пясък. За съжаление, изследванията показват, че тази техника не работи.
В едно проучване, водено от Лиен Фам в Университета на Калифорния, студентите бяха помолени да прекарат няколко минути всеки ден, визуализирайки  получаване на висока оценка в предстоящия изпит. Въпреки че тези мечтания продължавали само няколко минути, студентите учели по-малко и получили по-ниски оценки.
При друг експеримент, проведен от  Габриеле Отинген от Нюйоркския университет, завършилите студенти са били помолени да  отбележат, колко често са мечтали за добра работа и високи заплати. Тези от тях, които по-често са се отдавали на това занимание, получавали по-рядко предложения за работа и по-ниски заплати.
Защо това е така? Може би тези, които фантазират за прекрасен живот са зле подготвени за неуспехи, или не са склонни да положат необходимите усилия за постигане на целите  си. Така или иначе, посланието е ясно - да  представим себе си перфектно, не е добро за вашия живот.
С други думи, не става само с мислене. Трябва и малко действие или работа.
Как беше? Залудо работи, залудо не стой. Май кръгът се затваря. Човечеството винаги е искало с по-малко усилия да получава повече резултати. Имаше една приказа, че прогреса се е родил от мързела и човешкото недоволство. Дали, ама надали.







Гласувай:
11



1. injir - Всяка година у нас вдигат цените. ...
04.07.2012 14:24
Всяка година у нас вдигат цените. Начин да не можеш да просперираш, защото пак трябва да нахраниш някой държавен олигарх.
цитирай
2. graucho - Така е, injir
04.07.2012 18:42
У нас лакомията и корупцията изцяло са превзели много структори и държавни и частни. Цената на природния газ е необяснимо висока, да не кажа най-голяма в Европейския съюз. Това повлича маса стоки и услуги. Същото е и с телефоните . Ниски доходи , високи цени. Цяло чудо е , че оцеляваме.
цитирай
3. predpriemach - Ако мислиш негативно, колкото и да ...
05.07.2012 16:33
Ако мислиш негативно, колкото и да работиш, накрая се пропиваш/самоубиваш. Силата на позитивното мислене е помогнало на много хора. Със омраза, злоба и завист трудно се постига хубав живот, дори да се достигне до някакъв висок стандарт. Предпочитам да имам малко, но да живея спокойно
цитирай
4. graucho - Както казваше един даскал едно време, ти така мислиш
05.07.2012 19:00
predpriemach написа:
Ако мислиш негативно, колкото и да работиш, накрая се пропиваш/самоубиваш. Силата на позитивното мислене е помогнало на много хора. Със омраза, злоба и завист трудно се постига хубав живот, дори да се достигне до някакъв висок стандарт. Предпочитам да имам малко, но да живея спокойно

Разбира се, че човек трябва да е оптимист, иначе по-добре да се гръмне. Лошото е, че напоследък, много хора се задоволяват почти само с това. Няма да забравя нашумялата "Тайна", която я издържах десетина минути. Стои си едно момиченце пред бижутериен магазин и много и харесва , мисля огърлица някаква беше. Желанието и да я има е огромно и не щеш ли, така както силно я желае, на следващия ден приятеля и и подарява жадуваното бижу. Мисля обясняваха , някакво взаимно "привличане" между вещта и индивида. Подобни "произведения" определено са вредни и колкото човек по-рано осъзнае това, толкова повече разочарования ще си спести.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: graucho
Категория: Забавление
Прочетен: 698208
Постинги: 209
Коментари: 576
Гласове: 1228
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031