Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2009 18:30 - Онлайн живот. Онлайн секс. Онлайн поколение.
Автор: djimibum Категория: Забавление   
Прочетен: 6376 Коментари: 0 Гласове:
0
image

Онлайн-сексът изисква не повече от натискане на копчето на компютъра и логване в системата…С лесния достъп до него идва и нарастващият брой на хората, които сядат с удоволствие пред компютрите си за малко електронно удоволствие.
Какво обаче говори сексуалната революция онлайн за бъдещето на интимността, отношенията, общуването и честността?
Специалисти разкриват кибер-переспективата за тези, които търсят секс в кибер-пространството.
Ноа Гурза е един от основателите на най-известният студентски онлайн-дейтинг сайт в Канада. Гурза пуснал проучване в интернет, в което участвали повече от 2500 студенти от повече от 150 университета и колежа в страната.
“Това беше най-вече възможност за оценка на възгледите на студентите в страната за секса, техният сексуален живот, опит и желания”, казва той.
Гурза задал въпроси като: “Колко пъти седмично правите секс?”, “Моногамен ли сте?” и – естествено – “Правите ли виртуален секс?”

Изненадващи отговори
“Очаквахме голям брой студенти да отговорят положително на последния въпрос”, казва Гурза. “Предполагахме, че ще бъдат около 50%. Знаехме, че ще са много, тъй като проучването беше анонимно и даваше възможност на студентите да са откровени.”
Оказва се обаче, че предположенията дори не се доближават до реалността.
“87% беше изненадващ резултат за нас, но това дава една добра оценка на поколението – тези младежи, на възраст около 20 години, участвали в проучването, всъщност са пораснали “онлайн”. Нет-а влияе на много аспекти от живота им – на елементи от социалното им общуване и като заместител, що се отнася до сексуалните измерения в живота им.”

Електронна поща, онлайн-чат, текстови съобщения по мобилния телефон, уеб-камери…- всякакви техно-опции за тези, които търсят кибер-удоволствие.
Новото поколение, което е “в час” с “хай-тек”-любовта, какво ли си мисли за реалните връзки? Може би са твърде старомодни? А интимността и честността? Вероятно твърде комплицирани…
Освен това е толкова лесно. Не е необходимо да си експерт, за да участваш.
“Интернет е също и добра възможност за хората, които не са сексуално привлекателни, заради външния си вид”, казва Луан Уестон, сексолог. “Сега тези хора, които са били пренебрегвани заради външния си вид имат пространство да бъдат сексуално активни в една не-дискриминационна среда.»
Уестон обяснява, че самотните родители, които нямат достатъчно време или тези, които са останали вдовци и сега започват нови контакти, са друг добър пример за това, кой може да се възползва от виртуалния секс, освен студентите.
В някои случаи този "сексуален акт" може да стимулира комуникацията между хората. В други случаи - не.
“Има случаи, когато виртуалният секс помага, окуражавайки хората да споделят неща, от които са се притеснявали в реалните контакти”, казва Уестон. “Друг път обаче, виртуалният секс отдалечава човека, който го практикува от реалния му партньор, водейки до тайни и лъжи. За съжаление, въпреки че и първото се случва, второто се случва много по-често.”

За тези, които се срещат във виртуалния свят, кибер-секса може би предоставя възможност за отваряне на врати, които по-рано са били заключени.
“Също като всяка друга форма на човешка комуникация, сексуалната се развива”, казва Гурза. “Чрез виртуалния секс хората споделят сексуалните си желания доста свободно, което може да е проблем при секса “в реално време”. Много виртуални връзки са предшественик на реални и това откровено споделяне в началото може да доведе до по-голяма откровеност, когато секса се случи наистина – и това е хубаво.”
Виртуалният секс е леснодостъпен, безплатен е (или поне много евтин), безопасен и може да се прави насаме в къщи, колкото често иска човек – сутрин, обед, вечер. Има ли обаче такова понятие като “прекалено много виртуален секс”?

“Много хора “практикуват” интернет-секс”, казва психоложката Джен Берман. “Но за тези, които го правят редовно или заместват интимната си връзка с онлайн секс, ние говорим като за хора, които имат проблеми с интимността.”
“Когато някой използва такъв дистанционен метод, за да получи сексуална интимност с непознат, когото никога няма да види, всъщност той не получава истинска интимност”, казва Берман. “И ако това се прави редовно, то става пречка за получаване на сексуална и емоционална интимност в реалния живот. Всеки път, когато някой предпочете виртуалния секс пред реалната човешка компания – например, приятел се обажда да излезете на вечеря и вие отказвате, защото предпочитате да правите секс по интернет – това вече говори за сериозен проблем.”
Онлайн-изневяра
И тогава, разбира се, възниква въпросът, който е стар колкото интернет – изневяра ли е виртуалният секс?
“Когато един от брачните партньори “отива” в интернет да получи секс, това разрушава интимността в брака”, казва Берман.
Разрушава ли това и понятието за преданост у човека?
“Изневяра е, ако партньорът го счита за изневяра”, казва Берман. “Трудно е да се даде точно определение на изневярата, тъй като то зависи от морала и принципите на семейството. Но това, което има значение е дали вашият партньор счита тези виртуални “похождения” за изневяра.”
За някои хай-тек кръшкането е толкова непростимо, колкото и това в реалния живот. За други, то вероятно може да бъде подминато.
“Всяко семейство го определя само за себе си”, казва Уестон. “Някои биха казали че виртуалният секс е сексуална обида, други биха твърдели, че след като няма физически контакт, всичко е само фантазия и “не ме засяга.”

Интернет е тук и явно - ще остане, а с него идва и нова сексуална ера.
“Човек може да каже, че преживяваме технологична сексуална революция”, казва Гурза. “С всяко техническо постижение, виртуалният секс се развива. Уеб-камерата, например, постави виртуалния секс на ново ниво – в не толкова далечното минало той беше предимно “текстови”.”
С развитието на технологията и навлизането й в живота ни, ще се развиват и възможностите за виртуално удоволствие.
“Виртуалният секс може да бъде чудесно средство за доставяне на удоволствие и чудесна прелюдия или добавка към вече зрелия сексуален живот на човек”, казва Гурза. “И ние се надяваме, че той ще бъде най-вече това и няма да замени или да повлияе негативно на естествения човешки стремеж за реално, чувствено сексуално удовлетворение.”Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: djimibum
Категория: Забавление
Прочетен: 2699493
Постинги: 47
Коментари: 1201
Гласове: 223
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031